Mejor Precio garantizado | Envío Gratis a partir de 20€ | Recíbelos en casa
Els cortals empordanesos, del segle xiii al xxi

Els cortals empordanesos, del segle xiii al xxi

SKU
9788499844978
Precio especial 19,00 € Precio regular 20,00 €

Consultando disponibilidad...


¿Eres una institución o centro educativo?

¿Quieres comprar este producto después?
Añadir a deseados
Els cortals són una variant del mas català que trobem al llarg de la faixa litoral de la badia de Roses, concretament a les localitats de Castelló d’Empúr ...
Novedades literarias Literatura juvenil Cómic y manga

Detalles

Descripción: Els cortals són una variant del mas català que trobem al llarg de la faixa litoral de la badia de Roses, concretament a les localitats de Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador. Es caracteritzen per la seva grandària, la presència de terres humides i la dedicació ramadera. Els seus orígens es remunten a la baixa edat mitjana i van anar avançant sobre un territori de llacunes i aiguamolls. En la seva evolució, van donar lloc a un sistema de cultiu basat en la trilogia blat-blat de moro-userda, que els va caracteritzar i identificar a partir del segle XIX. Des de mitjan segle XX, però, l’abandonament agrari i la colonització urbanística litoral els ha fet recular i una part ha desaparegut. En aquest llibre s’apleguen sis estudis que analitzen períodes i aspectes concrets dels cortals, però que posen l’accent, sobretot, en el grup humà que els va habitar: els cortalers.
Autor: Saguer i Hom, Enric
Año publicación: 2019
Audiencia: SIN CALIFICAR
Formato:
Editorial: DOCUMENTA UNIVERSITARIA
ISBN: 978-84-9984-497-8
Els cortals són una variant del mas català que trobem al llarg de la faixa litoral de la badia de Roses, concretament a les localitats de Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador. Es caracteritzen per la seva grandària, la presència de terres humides i la dedicació ramadera. Els seus orígens es remunten a la baixa edat mitjana i van anar avançant sobre un territori de llacunes i aiguamolls. En la seva evolució, van donar lloc a un sistema de cultiu basat en la trilogia blat-blat de moro-userda, que els va caracteritzar i identificar a partir del segle XIX. Des de mitjan segle XX, però, l’abandonament agrari i la colonització urbanística litoral els ha fet recular i una part ha desaparegut. En aquest llibre s’apleguen sis estudis que analitzen períodes i aspectes concrets dels cortals, però que posen l’accent, sobretot, en el grup humà que els va habitar: els cortalers.
Más Información
Nombre del producto Els cortals empordanesos, del segle xiii al xxi
Autor Saguer i Hom, Enric
Ebook No
Libranda No
Cambio 7 días
Devolución 7 días
Solo usuarios registrados pueden escribir comentarios. Por favor, iniciar sesión o crear una cuenta